+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: IMPORTANT: Uncontrollable removal of images/files on server | Bugs & Solution

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    169
    Why not sent this as email to clients. I lost all my files

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    188
    Hey Guys.
    I already had this "fix" applied to my version 4.7.1 ... and today I lost ALL my listing images!! I have a support ticket in on this but I think it's important to mention it here in the forum so others are aware of this. Hopefully, Flynax will permanently fix this serious flaw.

    Thankfully, I was able to do a full restore from my cPanel and get everything back, but I could have done without all the added STRESS!!!

    And I agree with Errol .... I think Flynax should send an email blast to all customers notifying them of something as serious as this issue. I'm sure that I'm not the only one who had no idea that this thread (and issue!!) even existed on the forum.

  3. #13
    What do you mean? What's going on?

  4. #14
    For some reason, one of my categories lost it formatted forms

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    169
    I agree with QuickRon

    "I already had this "fix" applied to my version 4.7.1 ... and today I lost ALL my listing images!!"


    I lost my files again ..

  6. #16
    Flynax developer Rudi's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Planet Earth
    Posts
    1,875
    Quote Originally Posted by Errol View Post
    I agree with QuickRon

    "I already had this "fix" applied to my version 4.7.1 ... and today I lost ALL my listing images!!"


    I lost my files again ..
    Give me some steps what you did before the images were completely removed ?

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    188
    UPDATE: I lost all the folders & files (ie images) in the "files" directory again yesterday (Oct 7th). Twice in 2 days.

    Rudi and Flynax are aware of it.

    Thankfully, I manually backed up the "files" folder on Oct 6th after the first occurrence, so I quickly restored those files.

    The only things that I did in the admin yesterday was to switch the Email settings from phpmail to smtp. I also created a test account and then deleted it later.

    BUT before I restored the folders, I noticed something strange. ALL the folders in the "files" directory were gone EXCEPT for the "qrcode" folder. And there was a huge discrepancy between the contents of the "qrcode" folder on the server and the one in my backup. There were much fewer folders in the "qrcode" folder on the server. AND the timestamp of those folders all had the same time which was around the time that I lost all the image files. That seemed really odd to me.

    So, I uninstalled the QR Code plugin. And, so far, all the files are still there.

    But then again, I haven't done anything else on the site since then.

    I do not know if there's any correlation between the QR Code plugin and this issue of deleted image files. Or why this issue is suddenly occurring. Until now, I was thinking that it may be related to the cron, because I had other issues with the cron that were recently fixed by Flynax, and then after that is when I lost all the images.

    I'm going to do some more testing and see if this event occurs again.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    169
    I think one step I did was to go to -> My Lisings > Edit active listings with photo > Then delete a photo

    I won't confirm this for you as I am afraid I may lose images again. However I think this is where bug is at

  9. #19
    Flynax developer Rudi's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Planet Earth
    Posts
    1,875
    Quote Originally Posted by Errol View Post
    I think one step I did was to go to -> My Lisings > Edit active listings with photo > Then delete a photo

    I won't confirm this for you as I am afraid I may lose images again. However I think this is where bug is at
    I think you'd better create a ticket to investigate the problem on your site as removing some photo from listing works properly on our end

    also check that the file ListingMedia.php from includes > utils is up to date

  10. #20

    Exclamation

    Hello there,

    I've found other one problem which also can remove all files/folders in the "files" directory.
    It's actual for users who have software which was upgraded from 4.6.0 (or older) to 4.8.0 and newer.
    Scenario of reproducing the problem:
    - install Flynax 4.6.0 version or older
    - create 2 accounts "test1" and "test2"
    - import or create listings with images and assign them to "test1" account
    - upload a thumbnail for user "test2"
    - upgrade the software to latest version
    - go to AP and remove account "test2"


    After this operation system will tried to remove account thumbnail, but it have wrong old format.
    Now we've added the condition which will prevent all similar problems and removing data from webserver.

    1. Please find and open following file: includes/classes/admin/rlAdmin.class.php
    Find following code:

    Code:
    Only registered members can view the code.
    And replace it to follow:

    Code:
    Only registered members can view the code.
    2. Find and open file: includes/classes/reefless.class.php

    Find following function deleteDirectory()

    Code:
    Only registered members can view the code.
    And replace to follow:

    Code:
    Only registered members can view the code.
    Thank you, Curtis.
    @Flynax Company

+ Reply to Thread