+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Possible Location Bug?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    153

    Possible Location Bug?

    Hello Guys

    Can someone explain this issues to me here, i have been testing some new ads on the site making sure that the listing forums i created are correct but what i found was after i cleared my browser cache the site defaulted back to my location which is fine.

    Now what i did notice was the ads that i posted where not showing on the site at all even going through the categories that i posted them in, so what i then done was started to remove the extra locations from the url using the location box on the home page and once i got down to just the url the ads shown up again?

    Here are example urls that show the ads below

    https://www.xxxxxxxx.com/

    Here are examples of urls that don't show the ads below

    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/england/epson/
    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/england/
    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/

    Why has this happened please?

    Thanks
    David

  2. #2
    Guru
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Australia
    Posts
    1,498
    I may be wrong here but if those ads did not have locations such as uk/england for example then they would not show up just as a .com location setting.

    for example if you wanted to promote to all of the the uk the ad would need to select .com/uk

    if an add wanted to show in england it would need to be .com/uk/england but this would not show up in the others ? for example .com/uk ?

    I think they all would show up in the .com ? but you would need to run a few tests to check this out.
    Last edited by Pete Young; March 21, 2018 at 08:57 PM.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    153
    Hi Pete

    I have since disabled the locations box completely and all seems ok at the moment since it's not defaulting to the users pinpoint location and the url is just staying as .com/ so maybe disabling the locations may of sorted this out but not sure yet.

    Thanks
    David

  4. #4
    Flynax developer Rudi's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    929
    Hello David,

    The problem is that when you have more than one listing field which uses the same multi-field entry, in this case, Countries, the listings are filtered by all such fields when applying some location filter,
    in classifieds, by default, there is a listing field Citizenship that also uses multi-field entry Countries
    you can remove this field and the problem will be solved
    or
    if you need to keep this field you should apply some fix: go to ftp > plugins > multiField > rlMultiField.class.php > function prepareGet()

    find a row:
    PHP Code:
    Only registered members can view the code
    change "ORDER BY `Key`" to "AND `Key` NOT LIKE 'citizenship%' ORDER BY `Key`"

    this problem will be fixed in the new plugin update

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    153
    Hi Rudi

    Sorry i am just a little confused with the change of code you have provided, is it

    change "ORDER BY `Key`" to "AND `Key

    Or is it

    change "ORDER BY `Key`" to "AND `Key` NOT LIKE 'citizenship%' ORDER BY `Key`"

    Just confirm this for me please.

    Thanks
    David

  6. #6
    Flynax developer Rudi's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    929
    you should change

    "ORDER BY `Key`"

    to

    "AND `Key` NOT LIKE 'citizenship%' ORDER BY `Key`"

    or submit a ticket and we'll do it for you

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    153
    Hi Rudi

    So i have this change and listed a new ad but i still cannot view it when on urls below:

    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/england/epson/
    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/england/
    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/

    But i can view ads on below url:

    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/
    https://www.xxxxxxxx.com/

    Regards
    David

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    153
    Hi Rudi

    Anymore info regarding this problem that i am facing as it's still there.

    Thanks
    David

  9. #9
    Viktor,
    Flynax technical department,
    Best wishes.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    153
    Hi Viktor

    Thanks for the reply i'll try to explain this for you now below.

    1, At the moment i cannot see the ad that you have posted on the site because right now the categories on home page are showing in grey and showing NO listings in them while my url location is showing as:

    https://www.xxxxxxxx.com/united-kingdom/england/epsom/

    Now if i delete the epson/ from the end of the url or by pressing the Red X on the location box then i can see the ad you posted in motors and the the motors category will then highlight in black? So you are saying that because this ad is not posted in the area of epson UK this ad will not show to me?

    Thanks
    David

+ Reply to Thread